Lukijamatkat

Matkustusaika
04.05.2018 - 06.05.2018

Matkakohde
Oslo


Holmenkollen

Norja on merenkulkijoiden maa, siksi perehdymme Thor Heyerdahlin tutkimusmatkoihin ja viikinkien aikaan. Näemme myös Edvard Munchin kuuluisan Huuto-maalauksen ja satoja Gustav Vigelandin veistoksia sekä valloitamme tietysti myös Holmenkollenin hyppytornin. 

Ohjelma:

 4.5. Finnairin aamulento Osloon. Jatkamme bussilla hotelliin, jonne jätämme matkatavarat. Kahvituokion jälkeen lähdemme oppaan johdolla tutustumaan kävellen Oslon keskustaan. Nautimme lounaan kalaravintolassa Aker Brygge -alueella, joka on modernin Oslon mielenkiintoisimpia hankkeita. Paluu hotelliin ja ilta vapaata.

 5.5. Aamiainen. Retki Viikinkilaivamuseoon, jossa näemme muun muassa kolme Oslon vuonon alueelta löydettyä, 800-luvulla rakennettua viikinkialusta. Vikings alive -filmin avulla siirrymme viikinkien aikakauteen. Jatkamme Kon-Tiki-museoon. Perehdymme Thor Heyerdahlin vuonna 1947 tekemään matkaan Perusta Polynesiaan. Museossa on Kon-Tiki-lautan lisäksi myös Ra II -kaislavene, jota käytettiin Atlantin ylittämiseen. Kiinnostava on myös Pääsiäissaaresta kertova näyttely. Lounaan jälkeen menemme Vigelandin puistoon, jossa on esillä Norjan kuuluisimman kuvanveistäjän Gustav Vigelandin hauskoja teoksia.

 6.5. Aamiainen. Lähdemme kävellen Kansallismuseon galleriaan, jossa on esillä muun muassa Edvard Munchin Huuto. Lounaan jälkeen jatkamme bussilla Holmenkollenille. Mahdollisuus käydä hyppytornissa, josta avautuvat upeat näkymät Osloon ja Oslonvuonolle. Jatkamme kentälle, josta lento klo 20.45 laskeutuu Helsinkiin klo 23.05.

Hinta: 1 145 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 180 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.
Hintaan sisältyy: lennot, verot ja viranomaismaksut, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, kuljetukset, sisäänpääsymaksut ja paikallisoppaan palvelut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Liisa Huhtala, liisa.huhtala@etelamatkat.fi , puh. 050 5722197
Matkatoimisto ETELÄMATKAT OY