Lukijamatkat

Matkustusaika
14.05.2018 - 18.05.2018

Matkakohde
Valencia


Valencia on turhan tuntemattomaksi jäänyt espanjalainen kulttuurikaupunki. Kaupungin historia on 2000 vuotinen, senhän perustivat kreikkalaiset. Kaupunki ei ole kuitenkaan jäänyt elämään suurta menneisyyttään. Siitä on todisteena Valencian nykyaikainen Calatravan suunnittelema, ihmisen silmän mallinen Reina Sofia kulttuurikeskus, jonka osana on Valencian oopperatalo. Viralliselta nimeltään kokonaisuus on Taiteen ja tieteen kaupunki.

Oppaana matkalla FT, taiteentutkija Liisa Väisänen sekä musiikin asiantuntijana kirjailija Minna Lindgren.

Ohjelma:

14.5. maanantai VALENCIAN KAUPUNKIKIERROS
Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoaseman terminaalissa 1.
Klo 06:15 Lufthansan lento lähtee kohti Frankfurtiin ja laskeutuu klo 07:50.
Klo 09:50 Jatkolento Frankfurtista Lufthansan reittilennolla Valenciaan, jonne saapumisaika on 12:10. Liisa Väisänen on ryhmää vastassa lentoaseman tuloaulassa. Kuljetus Valencian keskustaan, jossa nautimme lounaan. Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja paellan kotikaupunki. Kaupungin nähtävyyksiin tutustuminen alkaa Neitsyt- aukiolta, jossa sijaitsee 1200-luvulla rakennettu katedraali. Katedraalin suosituin nähtävyys on Pyhä Graalin malja, jota Jeesuksen sanotaan käyttäneen viimeisellä ehtoollisella. Katedraalin vieressä sijaitsee El Miguletan goottilaistyylinen kellotorni. Jatkamme kaupunkiin tutustumista bussikierroksella. Kaupungin arkkitehtuurissa sekoittuu kauniisti modernia ja historiallista. Kierros päätyy hotelliin ja majoittuminen Vincci Palace hotelliin.

Pienen lepohetken jälkeen teemme iltakävelyn läheiselle Lonja de la Sedaan, joka on vanha silkin tukkukauppaa varten rakennettu rakennusryhmä. Rakennukset ovat 1400-luvulta ja Unescon maailmanperintölistalla.

15.5. tiistai TAIDE- JA TIEDEKESKUS, TOSCA -OOPPERA
Aamiainen. Tänään teemme kierroksen Valencian suuressa tiede- ja taidekeskuksessa, Ciutat de les Arts i de les Ciències, ihaillen sen avantgardistista arkkitehtuuria. Arkkitehti Santiago Calatravan suunnittelema tieteen ja taiteen kaupunki koostuu useammasta erikoisesta rakennuksesta, jotka pitävät sisällään mm. valtamerikeskuksen, tiedekeskuksen, Imax-teatterin. Valencian oopperatalo Palau de les Arts Reina Sofia on yksi alueen mielenkiintoisista rakennuksista. Teemme opastetun kierroksen oopperatalossa ja tutustumme kulissien takaiseen maailmaan (back stage-kierros vahvistuu kevään aikana). Lounas retken aikana.
Illalla lähdemme kuuntelemaan Giacomo Puccinin Tosca-oopperaa. Bussikuljetus hotellista
oopperatalolle. Ooppera alkaa klo 20:00 ja oopperan jälkeen kuljetus takaisin hotelliin.

16.5. keskiviikko TAIDEMUSEO PIO V, YLIOPISTON SINFONIAORKESTERI
Aamiainen. Päivän tutustumiskohteemme on Valencian taidemuseo, joka sijaitsee upeassa barokkirakennuksessa. Museon kokoelmaa pidetään Espanjan toiseksi tärkeimpänä ja se pitää sisällään mm. Goyan, Velazquezin, van Dyckin ja El Grecon teoksia. Lounas kierroksen jälkeen.
Illalla bussikuljetus Palau de la Musica-konserttitaloon kuulemaan Madridin Yliopiston sinfoniaorkesterin konserttia, jossa esitetään mm. Haydnin, Schubertin, Mozartin ja Beethovenin klassisia sävellyksiä.

17.5. torstai MODERNIN TAITEEN KESKUS
Aamiaisen jälkeen kävelemme Valencian modernin taiteen keskukseen, IVAM:in. Vaihtuvien näyttelyiden aikana pääsee tutustumaan museon valtaviin kokoelmiin, jotka eivät mahdu kerrallaan esille. Kokoelmissa on muun muassa Tápiesia, Sauraa, Millaresia ja Chillidaa. Läksiäislounas päivän aikana. Loppu päivä vapaata aikaa.

18.5. perjantai
Aikainen aamiainen ja kuljetus lentokentälle.
Klo 06:35 Lufthansan lento lähtee kohti Frankfurtia, jonne saapumisaika on 09:00.
Klo 13:25 Lufthansan jatkolento Helsinkiin, jonne saapumisaika on 16:50.

Hinta 1695 €/hlö kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 395 €.

Hintaan sisältyy:
– Lufthansan lennot Helsinki – Frankfurt – Valencia – Frankfurt – Helsinki turistiluokassa
– neljän yön majoitus Vincci Palace hotellissa
– matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
– sisäänpääsymaksut katedraaliin, tiedekeskukseen, taidemuseoon, nykytaidemuseoon, oopperatalon kierros
– lippu Tosca -oopperaan, 1. kategoria
– lippu Madridin Yliopiston sinfoniaorkesterin konserttiin
– 4 buffetaamiaista, 4 kolmen ruokalajin lounasta ruokajuomalla
– kuulokkeet neljänä päivänä
– lentokenttämaksu- ja verot, arvonlisävero

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Ryhmämatkatoimisto Resviaria
Puh. 0440 -477 070, info@resviaria.com, www.resviaria.com