Lukijamatkat

Matkustusaika
31.10.2018 - 06.11.2018

Matkakohde
Sevilla


Kierros kuninkaalliseen ja aateliseen Espanjaan. Tutustumme kierroksen aikana Espanjan kolmeen suureen pääkaupunkiin. Vanhaan Sevillan kaupunkiin, josta johdettiin Länsi-Intian kauppaa. Sevilla, joka on nykyisin Espanjan suurimman autonomisen alueen pääkaupunki, oli jo islamilaisen Andalusian merkkikaupunki. Matkalla teemme retken myös vanhaan pääkaupunkiin Toledoon, joka oli kukoistavan goottivaltakunnan pääkaupunki sekä kristillisen Espanjan pääkaupunki aina siihen saakka, kunnes se siirrettiin Madridiin. Päätämme matkamme Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin sekä koko Euroopan suureen taidekaupunkiin.

Oppaana toimii FT Liisa Väisänen ja matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Alustava matkaohjelma:

31.10. keskiviikko
Suuntaamme suoraan kentältä kohti Sevillaa. Ajoaika on n. kolme tuntia ja matkan varrella pysähdymme nauttimaan lounaan paikallisella viinitilalla. Majoittuminen Sevillan hotelliin ja ilta omaa aikaa.

1.11. torstai DUEÑAS PALATSI JA KÄVELYKIERROS
Aamiainen. Tänään vierailemme Dueñas palatsissa, joka on koko Sevillan hienoimpia historiallisia rakennuksia. Palatsi, joka oli muutama vuosi sitten kuolleen Alban herttuattaren palatsi aina hänen viimeisiin päiviinsä asti. Nykyisin palatsi on osin museoitu ja avoinna ryhmille. Palatsi on edelleen virallinen Alban herttuan pääpalatsi. Alban herttuatar oli siniverisistä siniverisin skandaalikaunotar ja kuulemme tarinoita hänen värikkäästä elämästään. Palatsivierailua varten ryhmä jaetaan kahteen ryhmään. Vierailemme myös del Valle- kirkossa, josta tuli hänen viimeinen leposijansa. Del Valle kirkko on mustalaisten veljeskunnan kirkko ja varsinainen flamenco pyhäkkö. Päivällä vapaata aikaa lounaalle sekä omaa aikaa Sevillassa. Iltapäivällä tutustumme kaupunkiin lyhyellä kävelykierroksella ja näemme katedraalin julkisivun sekä keskustan historialliset kadut. Illalla lähdemme yhdessä nauttimaan illallista sekä seuraamaan flamenco-esitystä.

2.11. perjantai SEVILLAN TAIDEMUSEO JA EL METROPOL PARASOL
Aamiaisen jälkeen tutustumme Sevillan taidemuseoon, jonka klassisen taiteen suuret kokoelmat tutustuttavat meidät Espanjan ja Euroopan taiteeseen. Lounas, jonka jälkeen jatkamme Sevillan sieneksi kutsutulle El Metropol Parasolille, mahtavalle puurakennelmalle, joka toimii kauppahallina, museona ja näköalapaikkana. Paikka kertoo myös hyvin Sevillan nykypäivästä. Kierros jatkuu Maria Luisan puistoon Plaza de España aukiolle, joka rakennettiin vuonna 1928 iberoamerikkalaista maailmannäyttelyä varten.

3.11. lauantai LUOTIJUNA MADRIDIIN
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja siirtyminen luotijunalla Sevillasta Madridiin. Luotijunien aikataulut vahvistuvat puoli vuotta ennen matkaa. Madridiin saavuttua teemme noin tunnin mittaisen kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme bussista käsin mm. Kuninkaan palatsin, Puerta del Sol -aukion ja vilkkaan Gran Via -kadun. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

4.11. sunnuntai EL PARDON PALATSI JA PRADON MUSEO
Aamiainen. Retki El Pardon palatsiin hieman kaupungin ulkopuolelle. Se on yksi lukuisista kuninkaan palatseista. Palatsin upeat huoneet ja taidekokoelmat kertovat kuningassuvun historiaa Espanjassa. Nykyisin palatsia käytetään lähinnä majoittamaan ulkomaalaisia valtiojohtajia heidän vieraillessaan Madridissa. Lounaan jälkeen palaamme Madridin keskustaan ja vierailemme Pradon museossa. Tässä upeassa taidemuseossa keskitymme Espanjan taiteen suuriin mestareihin Goyaan ja Velasqueziin, mutta emme unohda Pradon loistavaa Boschin teosten kokoelmaa. Museovierailulla ryhmä jaetaan kahteen osaan.

5.11. maanantai TOLEDO
Aamiainen. Päiväretki Toledoon, Espanjan ensimmäiseen pääkaupunkiin. Hurmaava Toledon historiallinen kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla. Tutustumme kaupungin sokkeloisiin ja kapeisiin keskiaikaisiin kujiin kävelykierroksella ja vierailemme tuomiokirkossa, jossa on esillä upeaa maalaustaidetta sekä San Tomén kirkossa, jossa on kuuluisa El Grecon maalaus Kreivi Orgazin hautajaisista. Lounas retken aikana Toledossa. Paluukuljetus Madridiin.

6.11. tiistai
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus Madridin lentoasemalle.
Finnairin lento lähtee ja saapuu Helsinkiin klo 16:00.

Hinta 1685 €/henkilö kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 415 €.

Hintoihin sisältyy:
– Finnairin lennot Helsinki – Malaga/Madrid – Helsinki turistiluokassa
– 3 yötä Sevillassa ja 3 yötä Madridissa
– bussikuljetukset ja retket
– 6 buffetaamiaista, 4 lounasta, 2 illallista, viininmaistiaiset. Lounasiin ja illallisiin sisältyy 3 ruokalajin ateria, talon viini, mineraalivesi, kahvi/tee
– sisäänpääsymaksut Dueñas palatsiin, Pardon palatsiin, Pradon museoon, Toledon katedraaliin ja Santo Tomén kirkkoon
– lentokenttämaksut, paikalliset verot ja arvonlisävero

Hintoihin ei sisälly:
– muut ateriat kuin hintaan sisältyy kohdassa mainittu
– juomarahat
– matkavakuutus **suositellaan**

Lisätiedot ja varaukset

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy
info@resviaria.com, puh. 050 354 3063/ Jaana Sinisalo tai 0440 477 070
www.resviaria.com