Lukijamatkat

Matkustusaika
16.02.2018 - 26.02.2018

Matkakohde
Kochi


Valoa, lämpöä, kulttuuria, makuja, tuoksuja ja huikeita maisemia. Keralan alue on luonnon aarreaitta. Se on myös kauneinta Intiaa, turvallinen ja vauras.

Tuulan mielipide: Jos on negatiivisia ajatuksia Intiasta, täällä ne joutuvat romukoppaan. Kerala muistuttaa Balia. Olen käynyt vuosittain Balilla 25 vuoden ajan, ja tämän vuoden helmikuussa Keralassa käydessäni sanoin, nyt Bali sai kilpailijan!

Kulttuuria, aurinkoa, makuja ja maisemia! Matka sinne, missä pippuri kasvaa ja kardemumma tuoksuu. Arabian lahden ja Backwaters alueen tuntumassa sijaitseva viehättävä Kochi, Intian kristillisyyden alkukoti ja portugalilaisten perustamat Periyarin mauste- ja teeplantaasit kuuluvat mielenkiintoiseen ohjelmaamme. Vuorokauden kiireetön risteily perinteisellä Kettuvallam -veneellä Keralan backwaters vesillä järvien, kanavien ja laguunien muodostamalla alueella on sielua ja silmää hivelevä ja mieltä kohottava kokemus!  Häivähdys paratiisia talven tummuuteen…

Perjantai 16.02.2018 Helsinki – Kochi (välilasku Dohassa )
Klo 15.00 Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla, Terminaali 2. WHSmith- myymälän luona aulan vasemmassa laidassa. Siirtyminen lähtöselvitykseen. Lennon aikana tarjotaan täysi ateria juomineen. – Lennon kesto 5t 45 min. Klo 23.40 Saapuminen Dohaan. Koneen vaihto.

Lauantai 17.02.2018 Klo 02.55 Qatar Airwaysin reittilento Doha – Kochi.
Ateriatarjoilu lennon aikana. – Lennon kesto 4 t 15 min. Klo 09.40 Saapuminen Kochiin. Kuljetus hotelliin. Majoittuminen, mikäli huoneet jo valmiina.

Sunnuntai 18.02.2018
Aamiaisen jälkeen tutustuminen tähän viehättävää portugalilaista rakennusperinnettä henkivään satamakaupunkiin vanhoine kirkkoineen, joista merkittävin on Pyhän Fransiscuksen kirkko, joka on Intian vanhin kirkkorakennus. Paikallisen juutalaisen yhteisön juuret ovat 1000 – luvulla ja seurakunnan 1600 – luvulla perustettu synagoga on myös kiinnostava kohde. Mattancherryn Palatsissa, jonka portugalilaiset aikanaan rakennuttivat ja hollantilaiset korjauttivat on esillä mielenkiintoinen kokoelma vanhoja intialaisia seinämaalauksia. – Kochin rannoilla näemme edelleen käytössä kiinalaisten kehittämiä tehokkaita nostoverkkoja. Kalasaaliit ovat monipuolisia, koska Kochin alueella ollaan lähellä Arabian meren suolaisia vesiä, joskin kaupunki itse sijaitsee joen ja backwaters –alueen suolattomien vesien äärellä. Lounaan nautimme retkipäivän aikana paikallisessa ravintolassa ja illallisen hotellissa.

Maanantai 19.01.2018 Kochi – Periyar / Thekkady
Aamiainen hotellin ravintolassa. Lähtö kohden Kardemumma –vuoria ja Periyarin Kansallispuistoa. Vehreät, vaihtelevat ja kauniit maisemat tarjoavat kiinnostavaa näkemistä ajomatkan aikana. – Kasvuston runsaus, rinteille kohoavat tee – ja kahviviljelmät, kukkivat puut ja pensaat ovat Keralaa parhaimmillaan. Lounas ajopäivän aikana paikallisella raakakumia tuottavalla tilalla.. Iltapäivällä saapuminen Periyariin. Majoittuminen Cardamon County****+ hotelliin. Illallinen hotellin ravintolassa. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Tekkadyn keskustasta ja ostoskadusta.

Tiistai 20.02.2018 Periyar / Thekkady – siellä, missä pippuri kasvaa..
Aamiainen hotellin ravintolassa. Aamupäivällä tutustumme mausteplantaasiin ja näemme miten päivittäin käyttämämme mausteet kasvavat; kardemumma, vanilja, minttu, kaneli, ja tietysti pippuri ja monet muut. Lounas ja illallinen nautitaan hotellissa.

Keskiviikko 21.02.2018 Periyar – Alappuzha
Varhainen aamiainen hotellin ravintolassa. Matka Kardemumma –vuorilta Keralan backwaters –alueelle ja Alappuzha satamaan, jossa siirtyminen Kettuvalam –veneisiin vuorokauden risteilylle Keralan backwaters –järvillä ja kanavilla. – Värikkäät maisemat, ohitettavien maalaiskylien kiireetön elämä, linnut ja kukat sekä veneen keulan edessä aukeavat mangrove – kasvustot, lempeä lämpö ja laineiden keinutus luovat ainutlaatuisen tunnelman ja varmastikin mieleenpainuvan kokemuksen. Veneen miehistö valmistaa ateriat ja välipalat, nautimme kiireettömyydestä, maisemista ja ajan kulumisesta aistit herkistävässä ympäristössä. – Käyttöömme varatut veneet hyvin varustettuja ja tarjoavat mukavuudet: wc:n sekä suihkun ja asianmukaiset makuutilat, ilmastoinnin.

Torstai 22.02.2018 Kumarakom
Auringonnoususta nautittuamme syömme aamiaisen veneessä , joka saapuu suoraan noin klo 09.00 tasokkaan Kumarakom Lake Resortin laituriin. Sisään kirjoittautumisaika hotelliin virallisesti klo 14.00. Hotelli pyrkii antamaan huoneet mahdollisimman pikaisesti. Majoittuminen ja mahdollisuus nauttia hotellin palveluista. Lounas ja iltapäivällä halukkailla mahdollisuus tutustua lisämaksullisiin Keralan kuuluisiin Ayurveda –hoitoihin hotellin kylpylässä. Illallinen hotellissa.

Perjantai 23.02.2018 Kumarakom
Aamiainen , lounas ja päivällinen. Tilaisuus nauttia hotellin korkeatasoisista palveluista, uimisesta ja auringosta. Voimme päivän aikana, mikäli ryhmäläisiä kiinnostaa käydä ostoksilla pienessä Kottayamin kaupungissa.

Lauantai 24.02.2018, Kumarakom
Aamiainen , lounas ja päivällinen. Tilaisuus nauttia hotellin korkeatasoisista palveluista, uimisesta ja auringosta.

Sunnuntai 25.02.2018, Kumarakom – Kochi, ja lento Kochi – Delhi
Aamiainen hotellin ravintolassa. Klo 11.30 Uloskirjoittautuminen hotellista. Matkatavarat mukana tilausbussilla kohden
Kochin keskustaa. Klo 13.30 Saapuminen Kochiin ja hotelliin Holiday Inn***** Lounas. Majoittuminen.

Maanantai 26.02.2018 Kochi – Doha – Helsinki
Klo 01.00 Kuljetus Kochin lentoasemalle. Qatar Airwaysin reittilento QR517 Kochi – Doha. Ateriatarjoilu lennon aikana, lentoaika 4 t 15 min Klo 05.35 Saapuminen Dohaan. Koneen vaihto. Klo 08.15 Qatar Airwaysin reittilento QR 301 Doha – Helsinki.
Ateriatarjoilu lennon aikana, lentoaika 6 t 5 min

Matkapaketin hinta:

EUR 2.980 / henkilö – jaetussa kahden hengessä
EUR 4.040 / henkilö – yhden hengen huoneessa

Matkapaketin hintaan sisältyy:

  • Intian viisumi ( hinta EUR 55 )
  • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki – Doha Kochi // Kochi – Doha – Helsinki ekonomiluokassa
  • majoittuminen tasokkaissa 4–tähdenja 5-tähden hotelleissa Kochissa, Periyarissa sekä Kumarakomissa. – Myös backwaters
  • isteily tasokkaalla, mukavuudet tarjoavalla veneellä
  • täysihoito: aamiainen, lounas ja päivällinen päivittäin matkan aikana matkanohjelman mukaisesti, myös lennoilla ateria– ja juomatarjoilu
  • matkaohjelman mukainen retkiohjelma sisäänpääsymaksuineen ja kuljetuksineen
  • paikallisen englanninkielisen oppaan palvelut
  • Liisa Huhtalan opas – ja matkanjohtajapalvelut koko matkan ajan

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Liisa Huhtala, liisa.huhtala@etelamatkat.fi , puh. 050 5722197
Matkatoimisto ETELÄMATKAT OY